02.11.2009

Byron Exceptional!

Vineri, intr-o locatie interesanta, 700 Coffe and Lounge , intr-n cadru intim, au cantat baietii de la Byron.
Concertul cu ora de incepere anuntata 9 pm, a inceput dupa 10 jumatate, numai bine am ajuns la fix, stiam ca nu o sa inceapa la 9, si n-aveam chef de piedut timpul venind mai devreme.
Despre locatie: la concertul asta am fost prima data aici, si mi-a lasat o impresie buna. Servire relativ promta, chelnerite relativ dragute, atmosfera, foarte ok! Preturile in schimb m-au dat peste cap. O bere pishata de 0.33 gen Ciuc era la 6 lei rotunjit, iar de wiskey nu mai vorbesc. Preturi normale avand in vedere targetul establishmentului. Sonorizare bunicica, stroboscoape/lumini de nota 10.
Despre concert: Byron se afla in turneu pentru promovarea noului album A Kind Of Alchemy, care abordeaza un mesaj foarte puternic adresat colegilor de breasla (The Alchemist) dar si un refuz catre presa si catre casele de discuri (I don’t want to Entertain You, Sirens) care traiesc de pe urma exploatarii unor muzicieni de calitate, reducandu-i la simpli interpreti mainstream.
Ultimele doua dati cand i-am vazut pe Byron, in Bunker, respectiv The Note, concertele au fost cu chitarile in "priza". De data aceasta, Byron a ales sa faca un concert unplugged, pur si simplu incredibil, tripant..
Oameni cam snobii, dar na, nici nu ma asteptam sa gasesc indivizi cu Convershi. Era si o adunatura de fandosite la care nu le mai tacea gura, neavand nici un pic de respect pentru o formatie venita special pentru ei de la Bucuresti. Baietii au trecut peste si au cantat pentru aia care au dat 15 ca sa ii AUDA si nu au venit doar sa fie VAZUTI/E.
Un concert desfasurat "in familie", in intimitate si dragoste pentru o muzica de calitate, total atipica unei formatii din rromania

Fanfare, trompete, punk, ska, frantzuji. Scuze, belgieni!

Super concert la Setup Venue intr-o zi de Duminica. Este vorba de concertul sustinut de formatia franceza KermesZ à l Est.Un brassband format din 8 prieteni din Belgia pe care i-a legat iubirea fatza de muzica intr-un proiect "salbatic"..
Salbatica si nebuneasca a fost si prestatia lor ieri cand in fatza unui public destul de numeros, avand in vedere ora (8pm!) de incepere si ziua, au cantat un gen muzical numit klezmer si muzica balkanica cu inerentele incursiuni in muzica tiganeasca.
Show total, cu toate ca sunetul in Setup cam lasa de dorit, dar cand se canta tare si e voie buna si super dispozitie, treci peste aceste mici "defecte". Seara nu s-a incheiat odata cu terminarea concetului, ci a continuat cu un party organizat mai mult sau mai putin ad hoc. "Vinovat" de muzica a fost nimeni altul decat UFO, o pasare rara la platane. A continuat pe acelasi gen, dar a bagat inevitabil si drum and bass. Soundtrack-uri de la Kusturica dar si un remix foarte misto de ska dupa tema de la The Godfather.
Un concert reusit, de la care am ajuns acasa pe la 12. Dupa-amiaza..A inceput sa cada una. Apoi doua. Apoi mai multe. Le strang in gramezi dupa care ma arunc in ele, iau gramajoare in mana si le arunc in sus. Ele cad peste mine si eu ma invart sub ploaia lor pana ametesc si vad frunzele cum cad in replay, facand ingerasi in covorul ruginiu.
E Toamna