17.03.2011

Pf, a trecut o vesnicie da cand am scris ultimul post aici. Idee e ca am vrut sa renunt sau macar sa iau o pauza mai prelungita de la blogul asta. Asta pana cand cineva mi-a atras atentia fatza de o actiune teribila, de plagiat, copiat, frauda chiar. Se pare ca pentru unii indivizi, in cazul de fatza o individa, lipsa de bun simt, si de respectare a unor drepturi de autor e inexistenta. Mie personal, oricat de mult mi-ar place o poza, pentru ca de fotografii e vorba in cazul de fatza, eu nu mi-as insusi-o niciodata. As admira-o, cel mult as distribui poza dar cu mentiune asupra autorului. Asta as face eu, dar nu toti sunt ca mine. Nu, exista acei oameni, care prin lipsa lor de insipratie sa zicem, sau din lipsa lor de sentimente admirative asupra muncii celorlati, isi insusesc pe nedrept operele altora.
O intrebare: faci o poza cu aparatul altcuiva. In modul asta persoana caruia i-a aprtinut aparatul are dreptul sa-si insuseasca poza si chiar sa o prezinta ca fiind a ei personal? Nu prea cred. Insa fara sa-ti prezinti poza pe un suport inainte, toti indivizii meschini is in stare sa ti-o fure. Asta mi s-a intamplat si mie. Faptul ca persoana respectiva a postat poza pe un site de socializare, Facebook, ma deranjeaza ca sub poza am vazut ceva de genul "foto by A.." Adica nu "© RifaLau", cum ar fii trebuit, ar fii fost normal si de bun simt.
Avand in vedere ca pozele respective pentru mine sunt in cosul de gunoi, iti spun pastreaza-le, prezinta-le ca fiind ale tale. Daca tu nu esti in stare sa faci astfel de poze, hai ia-le pe astea si bucura-te de comentariile care le primesti referitor la ele.
Bafta la furat si mintit!