06.10.2009

Si a mai cazut o stea..

In jurul orei 4 dupa-amiaza, astazi, 4 kg de explozibil au fost de ajuns pentru a darama Turnul de apa de pe platforma ILSA. Platforma unuia dintre bogatii Timisoarei, ala de vrea sa construiasca birouri si blocuri din marinimia sa pentru cetatenii din TM.
Insa blocuri de-alea accesbile doar securistilor si puradeilor acestora, avand in vedere ca pretul  unui bloc construit pe platforma respectiva, situata dupa piata Badea Cartan, pe malul Begheului costa in jur de 250 mii de para. Din aia verzi. Cate apartamente a vandut pana acum? 0 (din cate stiu, daca ma insel, informati-ma va rog cu stiri mai proaspete). In fine..
Vara asta am fost prin zona intr-un foto session. Ma bucur ca am fotografiat lucruri care iata, incep sa nu mai existe, sa se piarda in neant. Poate de asta ma deranjeaza lipsa de pe cerul Timisoarei a Turnului de apa. Faptul ca inca o relicva a copilariei mele traita in comunism, se transforma in praf si lasa loc unor constructii mai hidoase si mai perfide decat cele ale comunismului. Niste constructii facute intr-un 'capitalism' salbatic, specific rromaniei, facut de niste imbogatiti prin cai stiute numai de ei, pe spinarea fraierilor. Si ce ma dezgusta pana la modul ca as vrea sa-mi borasc matzele pe cacatzii astia, este ca in Timisoara avem cam multi sugatori d-astia care corup alti fraieri prin tot felul de programe, proiecte si acte caritabile de doi lei. Poate ca sa-si spele unele dintre pacaturi? Cacat. Doar pentru a  se amuza pe seama naivitatii si  prostiei noastre.
Turnul de apa in 11 mai 2009, cum l-am fotografiat eu: frumos, in pozitie erecta, chiar si cu ceva copacei/vegetatie in varf

Si asta e ce a mai ramas:

Luv, luv you

Sunt indragostit de tipa asta. E inalta, blonda, slabanoaga. Nu prea e genul meu. Dar cand te uiti in ochii ei, te pierzi. Parca iti suge sufletul (cu ochii adica), il incalzeste in ea, si apoi ti-l inapoiaza. Dar iti este returnat intr-o alta forma. Te simti mai plin de energie, de bucurie, de extaz..
O singura femeie e capabila de asa ceva (pe plan muzical adica).
Vorbesc de ea. De Roisin Murphy. Prima data cand m-am pierdut in ochii ei verzi a fost cu piesa The time is now cand era in Moloko. Acum e pe cont propriu si dupa primul album solo, Ruby Blue lansat prin 2005, acum revine cu un al doilea album care este exceptional. Vorbesc despre Overpowered, un mix de electro-pop, care printre sunetele minimale, vocalizele ei te hipnotizeaza auditiv pana la cel mai tripant mod posibil. O piesa de genul asta este chiar cea cu numele albumului, Overpowered. Preferata mea de pe albumul asta este insa You know me better in care tipa arata fenomenal:

Emo is dead. Long live the hipster!

Cu ceva timp in urma, m-am lovit pe blogu unuia de un 'nou' termen. Si anume hipster ..(sic!) Am uitat total de cuvantul asta pana recent cand am fost intr-o vizita in capitala noastra cea 'frumoasa'.
Curios si intrigat, mi-am intrebat prietenii mai versati intr-ale noilor termene urban, ca deh, unii dintre ei chiar sunt trend setteri in chestiuni d-astea. Termenul imi era strain. Eu chiar habar n-aveam ce inseamna (poate pentru ca sunt un simplu cooler din provincie). Parca simteam ca nu e de pe meleagurile mele. Si asa era. Nu era. De pe aici. Termenul.

Dar pentru ca e tarziu si nu prea mai kef de povestit, va linkez aici pentru o mai buna intelegere (?) a fenomenului. Hai mancatz-ash hipstareala!