11.10.2009

21 decembrie 2012In aceasta data oracolele au prezis sfarsitul lumii. Toate semnele conduc ca atunci va fi sfarsitul lumii. Mai corect spus ar fi ca se va sfarsi un mare ciclu calendaristic dupa prezicerile mayasilor.
Dupa calendarul maya, lumea se va sfarsi in 12.12.2012. Asta pentru ca dupa aceasta data, nu mai este consemnat nimic.
Istoria Maya, populatia precolumbiana din mezoamerica, incepe in anul 2600 i.Cr. si se termina odata cu "disparitia" acestora in jurul anului 1500. Insa sunt voci care spun ca maya nu a disparut niciodata complet.
Cu toate ca nu mayasii au fost cei care au pus bazele astrologiei, epigrafiei sau a sistemelor calendaristice, acestea fiind preluate de la olmeci, ei le-au desavarsit in schimb.
Cu toate aceste cunostinte, mayasii au creat trei sisteme calendarisitce foarte complexe, cel din urma fiind si cel care prevesteste sfarsitul.
Dar oare despre ce sfarsit e vorba? Un sfarsit apocaliptic ca cel al Sfantului Ioan Teologul? Sau ca viziunile Sybillei, prezicatoatrea lui Apollo? Adevarul este ca niciunde nu scrie ca Lumea se va sfarsi ad literam. Se vorbeste doar despre terminarea unui ciclu. Iar in noul ciclu ce urmeaza dupa data fatidica, lumea se va schimba intr-un mod radical pare-se.
Eu insa sunt sceptic la 'schimbarea radicala' a umanitatii. In privinta schimbarii climatice, asta o pot crede pentru ca se intampla deja. Dar sa ajungi sa spui ca se va adauga un cromozom in plus in ADN-ul uman, e cam exagerat.
In 12 decembrie 2012 va avea loc o aliniera ciudata in timpul solstitiului de iarna. Pamantul se va alinia cu Soarele care se va afla in mijlocul ecuatorului galaxiei Caii Lactee, alcatuind ceea ce vechii maya numeau "Copacul sfant". Aliniere prevazuta de catre mayasi, ei avand si un nume pentru aceasta aliniere si mai mult, acest moment marcheaza finalul calendarului mayas..
Deci sa ne pregatim pentru ce e mai rau? E propun sa privim cu optimism toate mesajele profetice cu privire la sfarsitul lumii si sa avem o atitudine pozitiva asupra viitorului.
De cand exista, specia umana si-a prezis sfarsitul, l-a asteptat, a dat chiar termene. Insa pana acum nici una dintre aceste preziceri nu s-a adeverit. Sa fie acum diferit?

Surfand printre diferite sound-uri si music act-uri, am descoperit Soulstice. Este proiectul lui Ashley Llorens, un MC originar din Chicago. Pe langa MC-iala, Ashley este si inginger, ocupand o pozitie la.. Departamentul Apararii din SUA!!
Primul album a fost lansat in 2005 si se numeste North by Northwest: Solid Ground. A avut diverse colaborari pe albume, iar influentele specifice Chicago house si funkului se impletesc perfect cu sound-ul chill de pe coastea de est, Ashley locuind acum, evident, la Washington DC.