07.11.2009

Timisoara oras de 5 stele..

Incepe sa ma amuze si sa ma intristeze noul slogan al primariei. Ma amuza in sensul ironic al formularii si ma intristeaza situatia orasului asta de 5 stele cica.
Ma duceam din Complex spre Unirii  pe la 4 dimineata pe ruta Podul Michelangelo pe o bezna totala. Nu e prima data cand se intampla flashback-uri de-astea cand pe vremea raposatului dupa ora 7 seara se dadea stingerea si orasul ramanea pustiu si in bezna. Imi amintesc cum si in zona Balcescu-Parkplace am avut parte tot de o astfel de 'economie' la curent.. Credeam ca timpurile Iepocii de aur au trecut, dar iata ca in orasul de 5 stele ai parte de retrairi d-astea horror, in caz ca ti-era dor.
Personal imi place sa fac hardcoreli gen mers in bezna totala nestiind dupa ce colt ma asteapta rromul cel sarac si discrimanat in cautarea de bani castigati cinstit pentru o paine la puradei. Dar totusi parca dupa 20 de ani te astepti sa nu se mai faca 'economii' la curent mai ales pe o strada unde vile frumoase si vechi devin propietatea unor colorati, probabil sigur cumparate pe bune, din bani munciti din greu.
Cred ca la fel ca si in cazul presedintelui jucator si bautor, a venit timpul ca si alesii locali sa mai faca un schimb de job si sa lase si pe altii sa mai fure. Ca doar e criza nu? ..si mai trebe si altii sa manance

7 comentarii:

Timisoara de vanzare spunea...

Mai bine te refereai in tot postul la mafia tiganeasca.Cineva trebuia sa spuna ce se intampla in Timisoara!
Eu locuiesc in zona Fabric din Timiosara si e foarte adevarat ce se intampla cu tiganii si vecinii lor romani.Daca pun ochiul pe o casa dar acolo traiesc si non tigani fac tot posibilul sa-i scoata afara din case!
astea trebuie sa inceteze. suntem oameni cu totii insa cu ei nu se poate. Bravo. Sa mai scrii despre astfel de lucruri

Lau spunea...

Initial vroiam sa scriu doar cum isi respecta orasul asta cetatenii. Dar pe parcurs scriind de zona prin care am mers, n-am avut cum sa nu includ si faptul cum strazi intregi din zona sunt infestate de paraziti.
Multumesc de comentariu si promit ca o sa mai scriu despre astfel de lucruri mai ales ca am stat pe Sorinel Titel, strada plina de casa infestate de unde am aflat de la vecini multe dedesubturi despre "tranzactiile" imobiliare de pe strada respectiva

Dana spunea...

tot timpul e bezna prin zona Complex - podul Michelangelo, pana aproape de Unirii...trist e ca si in anumite zone din complex e bezna.
cat despre anumite etnii...ce sa le facem? tacem si induram, ca doar suntem romani. si mai trist...

Lau spunea...

Vezi, aste e problema. Ne complacem cu ideea ca "suntem romani" si trebuie sa plecam capul. Din cauza asta suntem unde suntem ca popor si mentalitate. Din pacate trebuie sa fiu de acord cu tine, nu prea mai ai ce face, ajunge sa iesi in oras, vezi ce specimene sunt si iti dai seama ca, cu astfel de oameni nu poti face nimic. Dar poti incerca..

Dana spunea...

e de apreciat ceea ce faci...chit ca e un strigat de rabufnare pe un blog. e un inceput si asta

Anonim spunea...

Stii cum zic tiganii: pe unde calca tiganul nu mai trece romanul..

A spunea...

Am locuit pe acolo. E dezastru in Odobescu, Balcescu, si Sorin Titel