19.01.2009

Automobilul, sau cosciugul pe 4 roti


Nu suport automobilele! Sau soferii? E masina extensia soferului sau invers? Oricum ar fii, este o combinatie letala. Sunt un pieton convins. Sper sa nu ajung vreodata sa fiu in situatia de a fii dependent de automobil. Deocamdata circumstantele imi sunt favorabile.. Tot ca pieton, nu inteleg de ce fiind taran si imbecil, iti faci carnet de conducere?! Ok, ai nevoie sa ari si sa manezi cirezile. Dar sa fii taran de la sat sau oras, ca e tot aia, si sa-ti dai toate agoniseala de la cules capsuni pe un bmw sau mertzan cu mai multi cai putere decat poti tu sa duci, e prostie totala! Ai masina smechera, esti cel mai tare din parcare, iti duduie manelele sau minimal din masina ca e la moda (ma scuz ca am folosit minimal in aceeasi propozitie cu manele), si tu nu ai un ban de o apa plata, asa, sa impresionezi gagica agatzata din statia de autobuz. Astfel de oameni conduc pe strazile noastra. E o bomba sa ii dai romanului o masina. Spre deosebire de soferii de la vest de noi, care nici ei nu sunt mai buni ca ai nostrii, romanului ii lipseste educatia si bunul simt in trafic. II place sa se incoarde, sa-si arate muschii. Facand asta, din lipsa de concentrare la volan, da peste nevinovati pe trotuar sau intra cu masina in semeni de-ai lui. Si moare. Dar s-a incordat. Nu e asta mai important decat viata lui sau a celorlati?

3 comentarii:

spiridus spunea...

n-am sa uit niciodata manelistul de pe Mihai Viteazu care a vrut sa ne sara la gat cand am comentat ca era sa ne spulbere pe trecerea de pietoni.cah!

Lau spunea...

A, manelistul ala! Credeam ca zici de ala de pe Victor Babes, sau ala de pe Circumvalatiunii, sau ala de pe..

Anonim spunea...

din pacate ura indreptata impotriva soferilor tinde sa fie urmatoarea forma de xenofobie. si aici nu-i vorba de "manelari" sau tarani, sau vitezisti, desi poate ei au provocat asta. dar am observat ca am si eu prieteni care au ajuns sa urasca masina, sofatul, lipsa de ecologism din aceasta activitate, lipsa de activitate din aceasta modalitate de miscare si mi-se pare o fatarnicie. si nu, n-am masina, is un pieton desavarsit, dar de multe ori, umbland prin frig sau ploaie ma gandesc ca nu mi-ar prinde rau o masina.