25.04.2010

Weekend bucurestean (la Timisoara)

Vineri s-a intamplat Byron in aceeasi locatie unde au mai concertat si in urma cu cateva luni. De aceasta data parca a lipsit acel "kind of chemistry" intre menbrii trupei. Poate si pentru ca au un nou totbosar, Marcel Moldovan care pare-se inca nu s-a integrat in totalitate. Un alt minus a fost si amplasarea trupei. Daca in concertul precedent trupa a format un cerc aflandu-se in mijlocul publicului, de data asta ei au stat undeva la 'departare', intr-un colt, aproape de accesul catre toaleta.. Dar na, locatie e mica, si asta ar fii scuza..
Un plus a fost jocul extraordinar de lumini psihedelice si groovy care ar merge foarte bine la un goa party sau minimal..

In rest un concert de nota 7 sa zic fara ceva memorabil, pentru primaul concert dintr-un mini turneu care a trecut si prin Resita si Arad, baietii pareau cam obositi.
Oricum, Byron este o formatie care exceleaza in orice stari ar fii..

Sambata Suie Paparude in Setup.
O mica barfa cu Dobrica despre ce mai face Junkyard (hihi), o mica bauturica, am asteptat cu nerabdare sa inceapa baietii.
Si au inceput in mega fortza cu Razboinicu' luminii cu un Bean in mare forma, cu mai multa vlaga in el si mai putin timorat fatza de prima lui aparitie in Timisoara cu Suie.
Pentru niste baieti aflati in bransa din 1993, se tzin foarte bine si parca cresc in show-urile lor de fiecare data cand ii vad. O sumedenie de piese noi de pe noul album care va iesi prin toamna. Album care prin piesele sale pare sa fie inca un pas inainte pentru Paparude, in care rockul se combine c sunetele elctro. Promite ce mai!
Intr-adevar, o trupa electro care canta LIVE e ceva care bate orice trupa cu 'instrumente'..
Concet de nota 10 si pe care sigur ii vom revedea la TMbase-ul din octombrie.
Pentru doar doua evenimente notabile petrecute in oras, pot spune ca a fost un weekend plin!

3 comentarii:

Smotocica spunea...

tin un pic sa adaug ca "a king of chemistry" trebuia sa vina si din partea publicului...i mean era full de necunoscatori..iar ei sunt destul de obisnuiti sa cante f mult cu noi, publicul... oricum domnul Moldovan nu cred ca l a inlocui pe Matesan... Doamne fereste...poate si o mare parte din farmecul trupei e Cristi care spulbera tobele si da "culoare si putere" melodiilor...si sa fim seriosi, nu l putem compara cu Marcel...Marcel sa i multumeasca lui Vlady :)) care ii zicea cand sa bata :|...ok..i was mean...dar una peste alta a fost ok...ma asteptam s aveti mai multa vlaga.n voi, timisorenilor!

Lau spunea...

Sunt de acord cu tine! Publicul, jumatate necunoscatori dar cealalta jumatate stia la ce a venit. Ii cunosc pe majoritatea din aceasta jumatate, so..
Cat despre lipsa de vlaga in ei, iarasi sunt de acord cu tine :) Publicul de pe la noi e foarte nestatornic si imprevizibil, dar de obicei cam fara vlaga.
Iar la concertul asta chiar daca era unplugged, foarte greu mi-a fost sa stau pe scaun si sa nu sar si sa ma zbengui pe muzica lor. Dar asta sunt eu..
mrci pentru vizita, te mai astept :)

Smotocica spunea...

well...stii cum zic ei... u can be urself/ dont bite ur tongue/ yell ur joy/ or sing this song.... asta sa faci mereu...nu te adapta standardelor ..gen, am venit la un concert hai sa stam pe scaun si sa aplaudam ca la teatru ...be urself si enjoy the moment!