16.10.2009

A-ha! mhahm..

Legendara trupa norvegiana A-ha, a anuntat ca se desparte dupa 25 de ani!
A-ha s-a fondat in 1982 de catre vocalistul Morten Harket, chitaristul Paul Waaktaat-Savoy si basistul Magne Furuholmen. Formatia a scos noua albume de studio, diverse albume live si compilatii vanzand peste 20 milioane de albume! Vestea destramarii vine dupa ce ultimul lor album Foot of the Mountain a ajuns pana in top ten-ul britanic ca si vanzari de albume. Albumul revine la radacinile sinth-pop ale trupei, fiind parca un adevarat ramas bun catre fani. Ii mai puteti prinde for the last time in ultimul lor turneu care incepe pe 27 octombrie in Koln!
Dupa disparitia trupelor de genul A-ha, adica trupe clasice care au mai scos albume si in timpul nostru, ma intreb din punct de vedere calitativ ce o sa se aleaga cu scena muzicala? Avand in vedere ca tot mai multa lume se intoarce in trecut, cauta muzici vechi pentru ca acum pur si simplu n-ai ce asculta. Decat niste smiorcaite si smiorcaiti care fara toate efectele puse pe voce si pe linia melodica, ar fi niste nulitati semi-atragatoare d.p.d.v. fizic. Pentru ca pe asta se bazeaza muzica acum, pe imagine si nu pe sound.
Sunt mahnit ca s-au destramat, A-ha fiind una dintre primele trupe ce le-am vazut copil fiind. Si daca imi amintesc bine, parca asta a fost videoclipul:



Si asa suna in 2009:





Multumesc!

Niciun comentariu: