30.05.2009

I'm blind to see you!

Am fost ieri la medicul meu oftalmolog care mi-a dat o veste. Socul vietii mele, cu toate ca sunt destul de obisnuit cu tot felul de socuri. Mi-a zis ca in vreo doi anisori voi orbi cu totul. Cauza: sunt a treia generatie din familie care are glaucom. Cu toate ca fusesem la enspe 'oftalmologi', incopetenta din mediul medical din rromania e in floare si continua sa se dezvolte, facultatile de medicina scotand rebuturi pe banda rulanta. Nu este si cazul medicului din Centrul optic Stil din Unirii, un medic prea bun pentru tara asta! Am intrat in doar pentru ca sa-mi cumpar o pereche de ochelari, am ajuns sa mi se faca o consultatie de rutina, insa acest medic a observat ceva ce colegilor sai le-a scapat.. Mai pe scurt glaucomul e o boala de ochi care se manifesta prin cresterea presiunii intraoculare, distrugerea retinei, si in final orbire. O afectiune pentru care multa vreme nu a existat nici un remediu, in ultimul timp s-au facut niste pasi, tot mici, in vederea (:) ) ameliorarii afectiunii. Insa, in unele cazuri, cum este cazul meu si cum a fost al bunicii mele, nu exista remediu (sic!). Picaturile de ochi is degeaba si bani pentru o operatie majora nu am. Renuntarea la ceea ce imi provoca presiunea intraoculara: energizante, cafea, altele nu a avut prea mare impact. Poate pentru ca presiunea asta mai are si alte cauze. Cum ar fii tensiunea ridicata, emotiile intense pe fond nervos, din astea. Lucruri care nu tin de mine si pe care nu le pot controla.
Asa ca toti aceia care ati contribuit in vreun fel sau altul la vestea de mai sus, nu va spun decat MUUUUIIIEEEEE si DUCETI-VA DRACULUI!!
O sa va haituiesc constiinta cat veti trai!

Si acum o melodie care nu mi-a placut niciodata de la doi interpreti care imi plac:

5 comentarii:

Richard M. Ilie spunea...

Bai, e naspa. Ma gandesc ca operatia e costisitoare dar presupun ca si tratamentu alternativ are rostul lui. Daca stai asa nu rezolvi nimic, cred. Poate n-ar trebui sa arunci picaturile, zic eu.

Lau spunea...

:) da, e destul de aiurea. N-am zis ca o sa arunc picaturile. Le folosesc in continuare dar fara prea mult folos

Anonim spunea...

mie una imi provoaca draci de toate culorile astfel de cazuri in care presupusii salvatori de vieti sunt incompetenti...so sorry for you..iti tin pumnii sa se amelioreze starea ta ;)
curaj iti doresc!!!

Lau spunea...

Si eu. Doamne cat sper. Dar sincer mi-e frica.. Asa ca inseamna mult imbarbatarile tale :) Multam mult serrenis

Anonim spunea...

e normal sa iti fie frica, dar trebuie sa incerci sa fii tare. Sunt sigura ca nu esti singur, ca mai exista persoane care te sprijina si asta e un lucru bun si in plus nu stim niciodata ce ne rezerva viitorul ;)
Promit sa pun o pila la Doamne Doamne, desi nu am o rel prea buna cu El, dar cunosc persoane care au...
Numai bine!