28.03.2009

Ora Pamantului

A venit si ziua dedicata Planetei Albastre. Incercam timp de o ora sa stingem toate luminile in semn de solidaritate planetara cu privire la amenintarile incalizirii globale. Ce trebuie sa faci? Nu e foarte greu si nici nu trebuie sa faci sacrificii imense. Trebuie doar sa stingi luminile din casa, de la birou timp de o ora(intre 20.30 si 21.30). Daca in oricare alta zi, uiti sa stingi lumina din incaperile in care nu te aflii, de data asta incearca sa fii mai 'ecologist' sau macar mai econom. Nu e greu. Eu sincer voi profita la maxim de luminile stinse..
Mişcarea Earth Hour a început în oraşul Sydney, Australia. Pe 31 martie 2007, 2.2 milioane de persoane şi 2100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări. Embleme ale oraşelor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square, au rămas în întuneric, ca simboluri ale speranţei pentru o cauză din ce în ce mai importantă pentru omenire.
Earth Hour 2009 este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil. Şi în 2009, oameni de peste tot din lume vor stinge luminile şi se vor uni într-un mesaj unic despre viitorul planetei.
In 2009, se asteapta ca peste 1miliard de locuitori ai Planetei sa se implice in Ora Pamantului





Niciun comentariu: